Taxeren

Werkwijze taxeren

Een taxatierapport dient objectief en volledig te zijn voor partijen die ermee te maken krijgen. Derhalve neem Geurts klassiekertaxaties ruim de tijd voor de opname en inspectie van het motorvoertuig.

Onderstaand wordt omschreven hoe wij te werk gaan als wij uw motorvoertuig taxeren. Uiteraard geldt het ook voor het taxeren van een oldtimer, youngtimer en speciale auto’s.

Geurts klassiekertaxaties taxeert bij voorkeur met behulp van een hefbrug. Een hefbrug is noodzakelijk om op veilige en verantwoorde wijze de onderzijde van het voertuig te inspecteren. Deze inspectie kan van groot belang zijn bij de taxatie. Daarnaast is het ook voor de eigenaar interessant om zijn motorvoertuig vanaf de onderzijde te inspecteren en hierbij kennis te nemen van eventuele verbeterpunten aan het motorvoertuig. Op onze eigen locatie hebben we de beschikking over zowel een tweekoloms- alsmede een vierkolomshefbrug.

Taxatie op een hefbrug is echter niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Als we bij u thuis langskomen en u heeft geen hefbrug of put, dan kan uw voertuig ook getaxeerd worden. Deze taxaties hebben vanzelfsprekend voor de waardebepaling geen nadelig effect, wel krijgt u als klant hierdoor niet de mogelijkheid om de staat en mogelijke verbeterpunten aan de onderzijde van uw motorvoertuig op te nemen.

Motorfietsen, tractors, campers, vrachtwagens en getrokken materieel taxeren wij niet op een hefbrug.

Stappenplan taxatie:

Stap 1 – Voertuig opname

Alle gegevens worden genoteerd zoals kilometerstand, soort interieur, accessoires, enz. Er worden  foto’s gemaakt van exterieur, interieur en motorruimte.

Stap 2 – Voertuig opname op hefbrug (indien van toepassing)

Daarna wordt de auto op de hefbrug gereden. Voor een goed beeld een belangrijk hulpmiddel. Op de hefbrug wordt de staat van de auto goed bekeken. U als klant krijgt zo mooi even de gelegenheid om onder de auto te kijken en krijgt  een aantal tips mee waar er nog  aandacht aan de auto geschonken kan worden. Tot nu toe is gebleken dat cliënten deze wijze van taxeren op prijs stellen.

Stap 3 – Proefrit

Indien de taxatie bij de klant plaatsvindt wordt aansluiten aan de opname een korte proefrit uitgevoerd. Indien gewenst mag de klant rijden.

Stap 4 – Voertuig gegevens doornemen

Als alle technische zaken rondom de auto zijn genoteerd en bekeken, worden met u de belangrijkste zaken doorgesproken die voor een juiste waardevaststelling van belang zijn.

Stap 5 – Voertuig gegevens doornemen

Niet alleen het bouwjaar en type maar ook de originaliteit, herkomst en historie worden uitgebreid onder de loep genomen. Na een restauratie wordt door ons altijd gevraagd en gekeken naar een fotoverslag met reparaties/restauratie aan het plaatwerk en interieur, rekeningen van onder meer motor- en versnellingsbakrevisie, enz.

Stap 6 – Waardebepaling en uitwerken taxatierapport

Aansluitend aan de fysieke taxatie wordt binnen 1 week de waarde van het voertuig bepaald en wordt het taxatierapport uitgewerkt en aan de klant toegezonden.

Gratis taxatie

Bij ons, gratis taxatie op een hefbrug.

Voor alle verzekeringen

Snel, voordelig en in een eigentijds jasje en toch door alle verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd.

Van hobby tot vak

Van hobby ons vak gemaakt, het bewijs dat integriteit wordt beloond.